woensdag 3 januari 2018

Het is bijna zover

Inmiddels zijn we nog maar 17 dagen verwijderd van de officiële start in Groningen. Nu hoor ik iedereen denken..... Groningen? Dat is zo gekomen. Groningen blijkt een zusterstad te zijn van Moermansk, daar was Gert-jan achter gekomen. http://www.groningenmoermansk.nl  Dus is er contact gezocht met Groningen en van het één kwam het ander. Rudy uit Groningen heeft via dit verband onze visa geregeld, waar we hem natuurlijk heel dankbaar voor zijn. We worden nu dus in Groningen uitgezwaaid, waar onze reis officieel van start zal gaan. Vrijdagochtend 19 januari worden we uitgezwaaid ergens in de mooie stad Groningen, en iedereen is natuurlijk van harte welkom om ons een goede reis te wensen. De exacte lokatie horen jullie nog.

De voorbereidingen hebben de afgelopen weken natuurlijk ook niet stil gelegen. Zo zijn we met een groot aantal van de deelnemers vast een slipcursus gaan doen. De eendjes bleken niet in de slip te krijgen, in tegenstelling tot de BMW's die ook op het terrein een cursus volgden 😂


Rondje slippen

De remtest

Verder hebben we de voorkant van Draakje van een nieuw laagje verf voorzien, dit was nodig nadat we tijdens onze vorige trip naar het noorden het wiel van een vrachtwagen van iets te dichtbij bewonderd hadden. Foto's van het resultaat volgen nog. Ook zijn we met wat laatste dingetjes bezig op het gebied van comfort, nieuw dekentje over de voorstoelen, extra verwarming, en meer van dat soort dingen.
Ook nog wat grote reparaties helaas, zo blijkt de stuurkogel nu echt te ver versleten en moet er dus nog even op het laatst een nieuwe geplaatst worden. En ook maar een paar nieuwe bandjes eronder. Dit nadat we vorige week in Frankrijk een lekke band hadden. Voor het eerst in 20 jaar, en natuurlijk precies nu we geen reserveband bij ons hadden 😩. Zul je natuurlijk altijd zien. Ook wel dom natuurlijk om naar Frankrijk te rijden zonder reserveband, maar die lag nog in de Mehari omdat we daar van de zomer mee op vakantie zijn geweest. En natuurlijk hadden we er helemaal niet meer aan gedacht om het ding terug te doen in Draakje. Lesje weer geleerd.

Hier alvast de route vanaf Helsinki en terug. Heen rijden we dus vanuit Groningen via Denemarken naar Stockholm en nemen we vanwaaruit de boor naar Turku. Terug varen we van Stockholm of Turku naar Tallinn in Estland om via de Baltische staten terug te rijden. 

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Welkom op mijn nieuwe blog, een voortzetting van het blog wat ik had op Travelpod. Dat is helaas opgeheven en daarom nu een nieuw blog hier. Voor degenen die ons al eerder hebben gevolgd is het geen nieuws dat Tanguy (mijn man) en ik dol zijn op reizen en avontuur. En dat doen we dan bij voorkeur in één van onze Citroën oldtimers. We hebben er in totaal 5.
Christine le Duck is onze oudste dame, een 2CV uit 1955
Tos de HY-camper uit 1967
Daarna is daar Willy de Mehari uit 1969
Bubbel, een 2CV6 uit 1970
en tot slot de meest avontuurlijke van het stel; Draakje, onze besteleend uit 1977.

We hebben al heel wat mooie en onvergetelijke reizen met elk van deze auto's achter de rug, maar met Draakje hebben we toch wel de bijzonderste gemaakt. In de zomer met de daktent bovenop twee keer door Scandinavië gereist. Op de mooiste plekjes onze tent uitgeklapt en wakker geworden met schitterende uitzichten. En dan de wintertripjes, zonder daktent weliswaar, maar zeker even onvergetelijk.
Drie jaar geleden zijn we voor het eerst in januari naar Finland gereisd. Een echte rondtrip samen met onze vriend Gert-jan en zijn 8 jarige zoon Floris. In januari 2016 voor de tweede keer naar het noorden. Wederom met Gert-jan, die ditmaal vergezeld werd door zijn vrouw Nadine. En nog een derde eend waarin onze vriendinnen Daantje en Steph reden. Hun eend, Sminkeltje, is de eerste eend voor Daantje en daarom des te mooier dat ze gelijk het avontuur zijn aangegaan en met ons mee reden. Deze trip zijn we tot de noordkaap gereden. Heen en terug in twee weken. Waanzinnig onvergetelijk.

En nu zijn we nog maar een paar weken verwijderd van onze derde trip naar het winterse noorden. Ditmaal is Moermansk in Rusland ons doel. En hebben we 13 andere eenden gevonden die met ons mee willen. In totaal zijn we met 28 avonturiers en gaan we in twee weken ruim 7000 km afleggen.
Via dit Blog zal ik zovaak als mogelijk verslag doen van onze reis.