vrijdag 12 januari 2018

Korte update mbt ons vertrek in Groningen

Net een mail ontvangen met de details van het vertrek vanuit Groningen vrijdag.
Het zou natuurlijk erg leuk zijn als we niet alleen door de wethouder worden uitgezwaaid, maar ook door heel veel andere mensen. Daarom hier de details 😁
We starten dus vrijdagochtend 19 januarie om 10.00 uur vanaf het Martinikerkhof  12, 9712 JG in Groningen. Midden in de stad. Het wordt nog een hele uitdaging om er te komen gezien alle opbrekingen en éénrichtingwegen in de stad, dus alleen daarom al een mooi begin van dit avontuur 🤪.

Éenmaal daar zullen we worden uitgezwaaid door de wethouder voor economische zaken, Joost van Keulen. Natuurlijk hopen we ook op wat leuke aandacht vanuit de media.
Na een praatje met de wethouder gaan we dan echt op pad. In eerste instantie met een kleinere groep tot Helsinki, daar komen alle 14 eendjes bij elkaar om samen de reis naar Moermansk te starten.

In Moermansk wacht ins een heus programma. Eerst een rondrit door de stad, per russische bus, na een week eend ook een leuke afwisseling. Daarna een bezoek aan Nadezhda (Russisch voor hoop). Nadezhda is een organisatie die opkomt voor de belangen van meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen in rusland. Gestart door de ouders van een ernstig gehandicapte dochter.
Ik vind het super mooi om deze organisatie te mogen leren kennen. Niet alleen vanuit mijn eigen achtergrond als consulent bij MEE, de organisatie die in nederland opkomt voor de belangen van mensen met een beperking, maar ook omdat deze groep mensen al jaren een speciaal plekje in mijn hart hebben veroverd.
Wat fijn dat er ook in Moermansk mensen zijn die opkomen voor de belangen van deze kwetsbare medemensen 😍.
Na dit, voor mij extra bijzondere, bezoek hebben we tenslotte nog een ontmoeting met de Rotary.

Het beloofd heel bijzonder te worden, ik krijg er steeds meer zin in.
Kan niet wachten tot we gaan.


Nog een kleine week te gaan.