woensdag 31 januari 2018

Dag 12: kaamanen - Posio




Vandaag eens een beetje uitgeslapen, de wekker ging pas om half acht 😂. Na het ontbijt gauw op weg, vandaag hadden we een lange etape voor de boeg. En je doet hier nu eenmaal veel langer over de afstanden dan thuis, 500 km is al gauw 8 uur rijden. En natuurlijk wilden we onderweg ook nog een beetje genieten van de omgeving, wat kleinere wegen rijden, en wat dingen bezoeken. Dan neemt een tocht van ongeveer 500 km al gauw 13 uur in beslag. Maar het was weer de moeite waard.








De weg naar Kittila is prachtig, en de nog kleinere detour nog leuker. De weg liep helaas dood, maar dat mocht de pret niet drukken.
Onderweg hadden we ook nog een ontmoeting met een rendier. Deze liep voor de auto van team Superfinn langs het bos in, bedacht zich, keerde zich om en liep terug voor onze auto langs wat natuurlijk een mooi filmpje opleverde. Ik denk dat hij het erom deed 😊.














We waren op het weg naar het Icehotel in Kittila. Daar hadden we eerst een fotomomentje met de plaatselijke krant. Het leverde een mooi plaatje op met bijna alle deelnemende auto’s op een rijtje. Helaas was er één team al weer doorgereden. Na het foto momentje hebben we het ice hotel bezocht. Het thema was “games of thrones”. Echt schitterende sculpturen. 












Safety first 















 






Daarna weer snel op weg, het begon alweer donker te worden en we hadden nog wel wat kilometers voor de boeg. Via de woonplaats van de kerstman (die we dit jaar niet met een bezoek vereerd hebben) weer de poolcirkel overgestoken. Daar een heerlijke burger gegeten bij Hesburgers en wat inkopen gedaan. En weer de auto in voor het laatste stukje van de trip.